BERGSTEYN MOTORSPORT.

De passie van de familie Bergsteyn voor het merk Opel is al ruim vijfenzeventig jaar een feit. Sportieve successen in de nationale en internationale rallysport hebben een grote bijdrage geleverd aan de bekendheid van de naam Bergsteyn in zowel Nederland als ver daarbuiten.

Patrias familias Man Bergsteyn heeft dankzij zijn vele sportieve successen in de jaren zeventig en tachtig de reputatie opgebouwd van een bevlogen, eigenwijze, humorvolle maar vooral begenadigd coureur. Geen uitdaging was Man te groot en daardoor heeft hij tot aan Indonesie toe overal ter wereld rally's uit het wereldkampioenschap kunnen rijden. Door hard te werken en met slechts beperkte middelen wist hij keer op keer het maximale uit de Opel te persen.

De appel valt ook in dit verhaal niet ver van de boom. De beide zonen -Michel & Maurice- van Man en zijn vrouw Marie Bergsteyn hebben het rallyvirus met de paplepel ingegoten kregen. Al snel was het duidelijk dat beiden ook absoluut talent en aanleg hadden om opnieuw voor de Bergsteyn's successen in de rallysport te zorgen.

Maurice en Michel hebben beide diverse Nederlandse rally's en kampioenschappen aan hun erelijst mogen toevoegen. Door schade en schande wijs geworden zijn beide heren doorgewinterde coureurs die in alle omstandigheden kunnen lezen en schrijven met hun Opel's. Toch is de rallysport voor de beide heren een hobby gebleven. Hun hart ligt bij het sleutelen en het optimaal preparen van de auto voor een proef en/of rally.

Maurice Bergsteyn rijdt tegenwoordig diverse klassiekerrally's zoals onder andere Legend Boucles de Spa en Koln - Ahrweiler. Met de fameuze Kadett B rallye gaat het allemaal op een wat gemoedelijker tempo - oftewel Back to the Roots - in vergelijking met de grote rallykanonnen van heden ten dage en weleer. Dat betekent niet dat Maurice minder fanatief is. Nog steeds weet hij keer op keer het maximale uit de Kadett te persen en verbaasd hij vriend en vijand door klinkende successen.


Voor meer informatie, prachtige verhalen uit het heden en verleden, uitslagen en het laatste nieuws kunt u de site van Bergsteyn Motorsport bezoeken door hier te klikken.

Ook het team van Bergsteyn Motorsport heeft deelgenomen aan de afgelopen Ypres Historic 2012 rally. Meer informatie over de rally klik dan op onderstaande button.Check ook het Bergsteyn Motorsport YouTube kanaal met mooie on-board camerabeelden door hier te klikken.

BERGSTEYN MOTORSPORT.